Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2016

На Хмельниччині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які вчинили замовне вбивство

     

Військова прокуратура Хмельницького гарнізону скерувала до Славутського міськрайонного суду Хмельницької області обвинувальний акт стосовно двох курсантів 1 курсу Національної Академії Сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного Б. та О. за вчинення ними злочину, передбаченого п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Також щодо цивільної особи К. за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.п.11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (замовне вбивство вчинене з корисливих мотивів групою осіб).

Установлено, що один з курсантів Академії, діючи на замовлення 30-річної дружини покійного, завітав у гості до потерпілого і умисно наніс численні удари по голові чоловіка. У цей час для підмоги у разі опору жертви, за діями виконавця злочину спостерігав його спільник – товариш по навчанню. Опісля ж холоднокровного вбивства курсанти залишили приміщення квартири і на потязі з м. Славута повернулися до м. Львова.

Як було встановлено у ході досудового розслідування, підозрювана замовила вбивство чоловіка через бажання останнього після розлучення самостійно виховувати їхню спільну дитину. А це зовсім не входило в її плани і на ґрунті неприязних відносин до найменших деталей спланувала з виконавцями хід злочину.

Довідково: Кримінальним кодексом України визначено покарання за вчинення даного злочину у вигляді позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

 

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України
кількість переглядів: 3067