Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2016

Військова прокуратура Львівського гарнізону розслідує обставини порушення правил поводження зі зброєю на Яворівському полігоні, що призвело до загибелі військовослужбовців

                

Військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону України проводить досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення військовослужбовцями правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерті потерпілим.

Установлено, що 16 травня 2016 року близько 17.50 год. на території військового містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Яворівщині, під час несення служби у добовому наряді по охороні складів ракетно-артилерійського озброєння військової частини, військовослужбовець військової служби за контрактом порушив правила поводження зі зброєю – автоматом АК-74. У результаті цього отримав вогнепальне поранення в область підборіддя. Від отриманих травм солдат Ф. помер на місці. 

Того ж дня, близько 21.40 год. на території Яворівського полігону під час виконання вправ стрільб з БМП 2 у русі, командир бойової машини С., що виконував вправу з 3 доріжки, втратив орієнтир та здійснив постріл з гармати в сторону БМП 2, що виконував вправу з 2 доріжки. Внаслідок пробиття броні башти останнього командир БМП 2 сержант П. отримав поранення ділянки шиї. Від отриманих поранень вказаний боєць помер дорогою до шпиталю.

За вказаними фактами військова прокуратура Львівського гарнізону розпочала кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

 

кількість переглядів: 2656