Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2016

Військова прокуратура Західного регіону України вшанувала пам'ять жертв Голодоморів

       

У суботу, 26 листопада 2016 року, військова прокуратура Західного регіону України вшанувала пам'ять мільйонних втрат невинних, які пали жертвами геноцидів українського народу.

На проспекті Свободи біля пам’ятника Тарасові Шевченку військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк та перший заступник прокурора регіону Євген Білоусов взяли участь у скорботному віче спільно з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, першим заступником голови ЛОР Парасковією Дворянин, керівництвом міста, громадськості, духовенства та небайдужими львів’янами.

 

Розпочалося віче екуменічною панахидою за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні, яка завершилась загальнонаціональною «Хвилиною мовчання» у пам'ять загиблих співвітчизників. У цю мить зупинили свою роботу усі підприємства, установи та організації, транспорт, а у церквах лунали дзвони. Опісля присутні взяли участь у акції «Запали свічку» на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Завершилось поминальне дійство «Ходою пам’яті» учнівської та студентської молоді із запаленими лампадками до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій, що на проспекті Чорновола у м. Львові.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2397