Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2016

(ФОТО) Військова прокуратура Західного регіону України взяла участь у святкових заходах Національної академії сухопутних військ до 25-ї річниці Збройних Сил України

           

У понеділок, 5 грудня 2016 року, напередодні ювілею Збройних Сил України у клубі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайда відбулися урочистості та святковий концерт.

На заходи прибули військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк разом із головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, депутатом Львівської міської ради Оленою Пасевич, керівниками силових відомств, представниками духовенства, громадських та волонтерських організацій. Завітали на дійство також представники військових частин Львівського гарнізону, волонтери, громадські діячі, військовики Збройних Сил США, Канади, Республіки Польща, Литви, Великобританії та Данії.

Відкрили свято відома співачка та волонтер Софія Федина і заслужений діяч мистецтв України Юрій Чеков, які нагадали головні віхи становлення української армії та привітали гостей із ювілеєм Збройних Сил України – 25-ю річницею.

Опісля учасники заходу віддали шану полеглим у боях за Україну побратимам хвилиною мовчання і привітали армійців із святом.

За вірність Військовій присязі, особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України та з нагоди свята кращих військовослужбовців та представників громадських організацій відзначили державними нагородами та заохотили відомчими відзнаками Міністерства оборони України і Генерального штабу ЗС України, грамотами та цінними подарунками.

Зокрема, дружині полеглого в бою на сході України капітана Олега Швеця Олені від імені Президента України вручили орден Богдана Хмельницького ІІІ ступня, а солдату Василю Пелешу, молодшому сержанту Олегу Ткачуку, старшому солдату Олександру Тітику — орден «За мужність» ІІІ ступеня.

 

Завершилися святкові урочистості концертом за участю відомих виконавців: Назара Савка, Оксани Мухи, Світлани Весни, Наталки Самсонової, майора Івана Шерстюка та вокальної і хореографічної групи військового оркестру Академії та 58-го Будинку офіцерів.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіонуУкраїни

кількість переглядів: 2276