Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.10.2017

Військова прокуратура Західного регіону України разом з Львівщиною вшанувала захисників Української держави

        

14 жовтня 2017 року з нагоди Дня захисника України та 75-річчя створення Української повстанської армії в м. Львові військова прокуратура Західного регіону України вшанувала Героїв-захисників, похованих на полях почесних поховань Личаківського кладовища.

 

Участь у заходах взяли перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов та військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець разом із головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, начальником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павлом Ткачуком, громадськістю, духовенством, військовими й рідними захисників української держави.


Спершу військові прокурори урочисто поклали квіти до Меморіалу невідомому вояку Української повстанської армії. Опісля пройшли ходою до могил борців за незалежність України, котрі спочивають на полі почесних поховань № 67. Вшанували також новітніх українських героїв, котрі поклали своє життя під час проведення антитерористичної операції на Сході України, та запалили лампадки на полі почесних поховань № 76. Водночас священики відслужили чин панахиди.

«У День захисника України ми віддаємо шану усім побратимам-військовослужбовцям, котрі являють собою приклад відваги та відданості, виборюючи нашу соборність, суверенність і незалежність. А також згадуємо світлу пам'ять Героїв-захисників, які віддали найдорожче – власне життя заради кращого майбутнього України і нашого єднання», - зазначив перший заступник військового прокурора регіону Євген Білоусов.

Символічно до знаменних дійств долучились іноземні колеги-військовослужбовці із США, Канади та Федеративної Республіки Німеччина, які також віддали шану пам’яті українським захисникам.

Супроводжували урочистості військовий оркестр та військовослужбовців роти почесної варти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Згодом, в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбувся молебень до Богородиці за Україну та її захисників, що проходить з нагоди свята в усіх храмах Львівської області.


 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2657