Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

На Прикарпатті судитимуть командира ТЦК, під керівництвом якого фіктивно проходили службу кілька футболістів та тренерів

 

 

Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

Розслідування встановило, що під керівництвом обвинуваченого у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки фіктивно служили семеро військовослужбовців, серед яких гравці та тренери місцевої професійної футбольної команди. Насправді ж спортсмени на службу не з’являлися та жодних військових обов’язків не виконували.

Така бездіяльність посадовця призвела до безпідставного нарахування їм грошового забезпечення. Сума завданих державі збитків за дні псевдослужби сягла 1,5 мільйона гривень. Частину із цих коштів командир вже повернув на етапі досудового розслідування.

Наразі він відсторонений від посади.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу ДБР та Управління стратегічних розслідувань у Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 семи до 10 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 76