Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

3000 доларів США за службу у тиловому підрозділі – у Львові затримали посадовця Військової служби правопорядку

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ за фактом  вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, 26-річний посадовець вимагав 3000 доларів США від мобілізованого за «вирішення питання» щодо проходження ним служби у тиловій військовій частині на Рівненщині або Львівщині.

Встановлено, що з цією метою він мав «домовитись» із військовими посадовими особами та вплинути на прийняття ними рішення на користь мобілізованого. 

Затримали підозрюваного у Львові в порядку ст. 208 КПК України – після отримання обумовленої суми коштів.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 192