Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2017

На хабарництві викрито головного спеціаліста Луцького об'єднаного міського військового комісаріату.

           

28 квітня 2017 року військовою прокуратурою Луцького гарнізону спільно із оперативними співробітниками Управлінням захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, в рамках контролю за вчиненням злочину,  задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди головним спеціалістом Луцького об'єднаного міського військового комісаріату.

Хабар у розмірі 500 дол США від двох громадян призначалися за вжиття заходів щодо непризову одного з них на військову службу за станом здоров'я, а іншого – за постановку на військовий облік у порушення встановленого порядку. Викрили зловмисника під час одержання частини хабара у розмірі 200 дол США.

Крім цього, при особистому обшуку підозрюваного виявлено та вилучено 17,7 тис. грн. та 1000 дол США, з яких 200 та 500 американської валюти були загорнуті в саморобні конверти із зазначенням на них контактних даних осіб. Це вказує на системність дій працівника військкомату з вимагання хабарів з метою особистого незаконного збагачення.

На даний час вирішуються питання щодо затримання корупціонера та повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Також готуються клопотання до суду з метою обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2709