Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2017

Т.в.о. військового прокурора регіону Євген Білоусов: «Забезпечення законності у військових формуваннях та стабілізація криміногенної ситуації на Заході – основні наші завдання»

      

16 серпня 2017 року в м. Львові під головуванням т.в.о. військового прокурора Західного регіону України Євгена Білоусова відбулася координаційна нарада з керівниками правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан запобігання і протидії злочинності, у тому числі в її організованих формах.

Участь прийняли Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, прокурор Львівської області Юрій Квятківський та керівники правоохоронних органів.

У ході заходу присутні відзначили взаємодію прокуратури та правоохоронних органів щодо вжитих заходів, спрямованих на забезпечення законності у військових формуваннях та стабілізації криміногенної ситуації в регіоні.

«Для нашої держави минув ще один непростий період в умовах реформування правоохоронної системи та незмінно загостреної ситуації на Сході України. Щодня перед правоохоронними органами постають нові завдання. Виникає необхідність перегляду стратегічних напрямів діяльності в цілому та пошуку щораз нових підходів до організації протидії злочинності», – каже Євген Білоусов.

Водночас, прокурор додає, що упродовж 7 місяців 2017 року прокуратурою розслідувалось 1771 кримінальне провадження (6% з усіх розслідуваних слідчими органами прокуратури України). З них досудове розслідування завершено у 736 провадженнях та скеровано до суду 438 обвинувальних актів (12% із усіх направлених слідчими органів прокуратури).

Також, розуміючи, що головним пріоритетом у діяльності правоохоронних органів є боротьба з корупцією, основні зусилля спрямовувались на виявлення та припинення саме цього негативного явища. І на цьому напрямку є певні позитивні здобутки.

Зокрема, із направлених до суду 58 кримінальних проваджень у сфері корупції (1-й результат по Україні серед прокуратур обласного рівня), 52 – за фактами хабарництва посадовцями різних рівнів, а у 45 провадженнях судами вже винесено вироки.

Окрім того, в тандемі з оперативними підрозділами СБУ та Нацполіції України затримано 29 посадовців. Сума отриманої неправомірної вигоди склала 314 тис грн, 77 тис доларів США та 1 тис євро.

Ще одним з найважливіших завдань, які стоять перед правоохоронними органами є захист фінансово-економічних інтересів держави.

Так, цьогоріч до суду з обвинувальним актом скеровано 5 кримінальних проваджень вказаної категорії (3 місце по Україні серед прокуратур обласного рівня).

У вказаних кримінальних провадженнях встановлено збитків на суму 934 тис грн, з яких у межах кримінального судочинства забезпечено відшкодування 928 тис грн (99%).

Як резюмував підполковник юстиції Євген Білоусов, такі координаційні зустрічі між керівниками правоохоронних органів дозволяють не тільки визначити заходи із забезпечення законності у військових формуваннях, а й досягти позитивних результатів з покращення криміногенної ситуації у військових формуваннях.

Крім того, за результатами наради присутні зробили акцент на чіткій координації діяльності всіх структур, що дасть можливість в найкоротші терміни покращити результати роботи, усунути наявні недоліки та порушення закону на теренах Західного регіону України.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 3692