Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2017

На Львівщині прокуратурою викрито командира взводу, який вимагав 10 тисяч гривень хабара від підлеглого

                   

20 жовтня 2017 року військовою прокуратурою Львівського гарнізону за матеріалами та спільно з Управлінням захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Львівській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим лейтенантом, командиром розвідувального взводу батальйону однієї із військових частин.

Грошові кошти в розмірі 10 тисяч гривень від підлеглого військовослужбовця передбачалися за не створення перешкод під час проходження військової служби та неподання його у списки військовослужбовців, що самовільно залишили військову частину. 

Під час одержання старшим лейтенантом чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 4 тисяч гривень офіцера затримано у порядку ст. 208 КПК України. Хабар виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події у повному обсязі. 

За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій планується повідомити вказану особу про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), та звернутися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

    

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2445