Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

На Прикарпатті учасники злочинної групи, яка незаконно переправляла чоловіків до Румунії, потрапили на лаву підсудних

 

 

 

Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи у складі чотирьох осіб, мешканців Івано-Франківської та Закарпатської областей, за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

Розслідування встановило, що вказані особи за гроші переправляли ґрунтовими дорогами повз прикордонні патрулі охочих ухилитися від мобілізації чоловіків. Вони підшукували «клієнтів» призовного віку, доставляли їх до кордону та забезпечували їх безперешкодне переміщення до Румунії. Ціна «питання» коливалася від 8 до 12 тис доларів США з особи.

З метою конспірації своїх протиправних дій та побоюючись можливого викриття обвинувачені ретельно обшукували потенційних ухилянтів та певний час спостерігали за ними. Вони мали сучасне обладнання для стеження і виявлення засобів негласного спостереження.

Затримали вказаних осіб під час чергової спроби переправити за кордон двох чоловіків. На їх майно загальною вартість понад 3,4 млн грн накладено арешт.

Крім цього, вилучені під час обшуків готівкові кошти у розмірі 50 тис доларів США будуть передані до Національного агентства України з питань розшуку активів (АРМА). 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу Головного управління Департаменту захисту національної державності СБУ. 

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 164