Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Колишніх керівників обласного та районного ТЦК та СП на Рівненщині судитимуть за незаконне збагачення, побиття підлеглого та збут психотропних речовин

 

 

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону за участі Рівненської спецпрокуратури скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишніх керівників обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Ексочільник обласного ТЦК та СП обвинувачується у застосуванні насильства щодо підлеглого, грабежі та набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких перевищує її законні доходи (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст.426-1, ч. 4 ст. 186, ст. 368-5 КК України).

Колишній керівник районного ТЦК та СП – у пособництві до застосування насильства щодо підлеглого, незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин у великих розмірах та схилянні до вживання психотропних речовин (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 2 ст. 307, ч. ч. 1, 2 ст. 315 КУ України).

Розслідуванням встановлено, що тодійшній обласний воєнком завдав підлеглому кілька ударів битою, принижував і повчав його, оскільки дізнався, що солдат співпрацює із правоохоронними органами.

Таким чином він намагався з’ясувати чию саме протиправну діяльність солдат хотів викрити. У той час, коли посадовець бив військового, це фіксував на камеру його колега – колишній начальник районного ТЦК та СП.

Згодом правоохоронці встановили, що останній вживав психотропні речовини та здійснював їх збут. У ході обшуків виявлено та вилучено зіп-пакети з амфетаміном загальною вагою 11 г, відеозапис, знаряддя побиття солдата та інші речові докази.

Крім цього, у ході досудового розслідування встановлено, що посадовець обласного ТЦК та СП володіє незадекларованими статками. Серед прихованого майна 2 вантажні автомобілі, земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах.

Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 млн грн. У грудні 2023 року усе це передано в Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів - АРМА.

Військові звільненні із займаних посад і зараховані у розпорядження. Наразі обидва перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Теруправління ДБР у Хмельницькому за оперативного супроводу ДБР.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 205