Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

На Хмельниччині полковнику військового формування повідомили про підозру за розтрату більше 650 000 гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт паркану

 

 

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру підрозділу військового формування Збройних сил України за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та складенні і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, в грудні 2020 року полковник уклав із підприємством договір про виконання будівельно-монтажних робіт із реконструкції огорожі військової частини.

Встановлено, що він сфабрикував дані у актах приймання виконаних робіт та без здійсненого технічного нагляду передав папери до фінансово-економічної служби військової частини для перерахунку більше 3 000 000 гривень бюджетних коштів, з яких майже 650 000 гривень за роботи, які не були виконані.

Ці неправдиві документи стали підставою для складення та видачі платіжного доручення та безпідставного перерахування підприємству вказаної суми.

Наразі 45-річному підозрюваному обрано запобіжний захід та відсторонено від виконання службових обов’язків. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Хмельницькій області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.  

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 329