Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2024

За 7000 доларів США переправляв ухилянтів до Словаччини – хмельничанину повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 26-річному жителю м. Хмельницького за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний запропонував знайомому уникнути мобілізації та перетнути кордон із Словаччиною поза межами пунктів пропуску.

Встановлено, що за 7000 доларів США він надав необхідну інформацію про час, спосіб, місце і умови перетину, а також проінструктував «клієнта» як поводитися у разі затримання працівниками прикордонної служби чи правоохоронних органів.  

Затримали хмельничанина неподалік торгового центру – під час отримання всієї суми грошових коштів.   

Наразі суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Хмельницькій області.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 204