Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

За 10 000 доларів США працевлаштовував у Державну прикордонну службу – на Львівщині військовому повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю військової частини за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, 47-річний майстер-сержант пообіцяв знайомому, що допоможе «вирішити питання» щодо працевлаштування та призову його товариша на військову службу у одну із військових частин або установ, підпорядкованих Західному регіональному управлінню Державної прикордонної служби України.

Встановлено, що за гроші підозрюваний мав з’ясувати деталі щодо проведення добору кандидатів на військову службу, а також зобов’язувався вплинути на колег, з якими перебуває у дружніх взаєминах.

Свої послуги інспектор оцінив у 10 тис доларів США. Половину із обумовленої суми він отримав від посередника у якості авансу та був затриманий у порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 196