Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

12 000 доларів США за організацію незаконного переправлення військовозобов’язаного за кордон – у Львові повідомили про підозру злочинній групі

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб у складі начальника підрозділу військової частини та двох цивільних громадян за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, за 12 000 доларів США підозрювані зобов’язувалися виготовити для знайомого відповідні документи, на підставі яких він зміг би безперешкодно перетнути кордон та потрапити до країн ЄС.

Встановлено, що першу частину обумовленої суми підозрювані отримали у грудні минулого року через посередницю, яка не була обізнана у злочинних планах вказаних осіб.

Другу частину неправомірної вигоди у розмірі 6 тис євро спільники отримали цьогоріч в січні на території торгового центру у Львові. Їх викрили «на гарячому» та затримали  у порядку ст.208 КПК України.

Наразі усім трьом обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління  Нацполіції у Львівській області за матеріалами Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 202