Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

На Прикарпатті замдиректора та касира національного парку підозрюють у привласненні понад 670 000 гривень бюджетних коштів

 

 

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику директора та обліковцю з реєстрації бухгалтерських відомостей національного природного парку за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч.4 ст.191 КК України).  

За даними слідства, упродовж серпня-жовтня 2023 року посадовець змовившись із касиром привласнювали кошти, які сплачували туристи за відвідування еколого-пізнавальної стежки в межах заповідної зони національного парку в Карпатах.

Встановлено, що підозрювані присвоїли понад 670 тис грн, які повинні були надійти до місцевого бюджету як туристичний збір.

Наразі вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу, а також перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу ДБР.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 8 років ув’язнення  з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 185