Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Чотирьох переправників ухилянтів через кордон судитимуть на Закарпатті

 

 

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи у складі чотирьох осіб за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Розслідування встановило, що четверо мешканців Закарпаття, змовившись, підшукували чоловіків призовного віку, які під час дії правового режиму воєнного стану хотіли виїхати до країн ЄС.

За 7000 доларів США спільники забезпечували перетин кордону в обхід офіційним пунктам пропуску.

Обвинувачені перевозили "клієнтів" кількома автомобілями до прикордонного населеного пункту в Мукачівському районі, надавали необхідні для маскування спецзасоби, вказували маршрут, проводили інструктаж, а також здійснювали безпосередній супровід до Угорщини.

Крім цього, до злочину вони залучили інспектора прикордонної служби, який сприяв їм у протиправній діяльності. Матеріали стосовно нього виділені у окреме провадження, розслідування в якому завершено, а  військовослужбовця засуджено.

Наразі усім учасникам злочинної групи обрано запобіжні заходи. Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України та ДБР.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури

у сфері оборони Західного регіону

кількість переглядів: 133