Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2015

Військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону захищає права учасників АТО

           

Питання захисту прав військовослужбовців, призваних за мобілізацією на особливий період, а також вже демобілізованих учасників АТО, залишається актуальним.
 
— Після вивчення питань соціального захисту наших воїнів, які виконували свої обов’язки в зоні АТО, військовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону встановлено, що тривалий час залишаються невирішеними певні проблеми, — зазначив заступник військового прокурора Івано-Франківського гарнізону підполковник юстиції Андрій Величко.
 
Зокрема, з метою захисту прав мобілізованого військовослужбовця на отримання заробітної плати по місцю працевлаштування, прокуратурою гарнізону подано позовну заяву в Івано-Франківський міський суд про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати.
 
Окрім цього, прокуратурою гарнізону у червні 2015 року подано до зазначеного суду 4 позовних заяви в інтересах колишніх військовослужбовців, які отримали поранення під час проходження військової служби у зоні АТО, з метою забезпечення виплати останнім відповідної одноразової грошової допомоги.
 
Як наголошують військові юристи, свої права потрібно відстоювати. А якщо керівники чи державні чиновники не бажають виконувати свої обов’язки, то не потрібно соромитись звернутись по допомогу до військової прокуратури.



Джерело: Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України, 15.06.2015

кількість переглядів: 3340