Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2023

Присягнув на вірність Україні, а потім зрадив: старшому офіцеру військової частини ЗСУ повідомили про підозру

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону викрито та повідомлено про підозру старшому офіцеру однієї із військових частини ЗСУ за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України).

За даними слідства, посадовець збирав на користь спецслужб рф таємні відомості Сил Оборони України, зокрема щодо планів ведення бойових дій, підготовки, стратегічних і оперативно-тактичних задумів, детальних напрямків наступальної операції, результатів розвідки, пересувань військової техніки тощо.  

Вказана інформація допомагала росіянам протидіяти українським військовим на одній із ділянок фронту.

За місцем тимчасового проживання офіцера виявлено засоби зв’язку та комп’ютерну техніку, яку він використовував для спілкування із кремлівськими кураторами.

Викрито підозрюваного «на гарячому» – під час чергової спроби прозвітувати ворогу.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Зазначимо, що завдяки вчасній реакції українських правоохоронців, вдалося уникнути значних втрат серед особового складу ЗСУ та техніки.

Свою вину військовий визнав повністю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Волинській області за оперативного супроводу військових контррозвідників Служби безпеки України.

Відділ з питань інформаційної політики

кількість переглядів: 1704