Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2017

Військовою прокуратурою затримано посадовця, який намагався дати хабар керівнику одного з підрозділів Нацполіції Чернівецької області (ФОТО)

      

Упродовж вересня-жовтня 2017 року слідчими слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками Чернівецького та Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт пропозиції надання щомісячної неправомірної вигоди виконувачем обов’язків начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Грошові кошти в розмірі 10 тис дол США призначалися начальнику Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції України за непроведення перевірок та невиявлення порушень під час здійснення порубок лісу в підпорядкованих лісгоспах області.

Вказаний посадовець звернувся з відповідною заявою та хабародавця 9 жовтня 2017 року затримано в порядку ст. 208 КПК України під час надання частини хабара в розмірі 2300 дол США та 4200 євро. Грошові кошти виявлені та вилучені в повному обсязі під час проведення обшуку службового кабінету правоохоронця.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

Вирішуються питання щодо повідомлення хабародавцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.



Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1996