Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2017

Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко з робочою поїздкою відвідав Львівщину

        

6 грудня 2017 року Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відвідав Президент України – Верховний Головнокомандувач ЗС України Петро Порошенко, де зустрівся з військовослужбовцями та привітав їх із Днем Збройних Сил України.

Участь в урочистих заходах взяв військовий прокурор Західного регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк спільно з Міністром оборони України генералом армії України Степаном Полтораком, Послом США в Україні Марією Йованович, Віце-президентом компанії AM General з питань міжнародних оборонних програм Лоуренсом Платтом, головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, начальником Академії сухопутних військо ім. гетьмана П. Сагайдачного генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком та військовими.

Спершу під час робочої поїздки Глава держави Петро Порошенко передав воїнам Збройних Сил України сертифікати на 40 одиниць медичних машин «Хаммер».

«Всі сорок автівок роз’їдуться одразу звідси по бойових бригадах в зоні проведення АТО. І з першого дня будуть працювати на українське військо, українського воїна», — зазначив Президент.

Глава держави розповів, що за допомогою партнера України — США створено унікальний центр імітаційного моделювання: завдяки сучасному програмному забезпеченню на комп’ютерних тренажерах моделюються бойові дії, відпрацьовуються як дії окремого військовослужбовця, так і штабні процедури рівня батальйон-бригада.

У свою чергу, Посол США в Україні Марі Йованович підкреслила, що з першого дня незалежності України та протягом останніх років, після спричиненою Росією агресією, Сполучені Штати підтримують Україну у захисті її суверенітету.

Президент оглянув один із автомобілів та його оснащення, який передається українським військовим.

«Наші Збройні Сили – воїни миру, які встали на шляху російських військ, захистили Україну і східний кордон усього європейського континенту. Наші Збройні Сили – воїни честі, для яких обов'язок та присяга – понад усе. Наші Збройні Сили – воїни мужності, безстрашні професіонали військової справи», – сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на урочистих заходах з нагоди Дня Збройних Сил України у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині.

Верховний Головнокомандувач Збройних Сил назвав українське воїнство гордістю і славою України. 37 із 46 фронтових Героїв України – зі складу Збройних Сил. В цілому за проявлені мужність та героїзм 14173 військовослужбовця Збройних Сил України відзначені державними нагородами. З них 2320 – посмертно.

Також присутні вшанували пам'ять загиблих українських героїв хвилиною мовчання.

Опісля Президент Петро Порошенко вручив українським воїнам високі державні нагороди та присвоїв військові звання.

До прикладу, за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено командира роти 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ капітана Ігоря Губаренка.

Окрім того, в присутності українських воїнів Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби».

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону Україниa

кількість переглядів: 2992