Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2018

Військова прокуратура долучилась до відзначення на Львівщині Дня пам’яті та примирення

              

8 травня 2018 року військова прокуратура Львівського гарнізону взяла участь в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, присвячених пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

Перший заступник військового прокурора Львівського гарнізону Тарас Кохалик разом з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, а також представниками міської влади та громадськості поклали квіти та запалили лампадки біля Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328», де загинуло близько 140 тисяч військовополонених. Опісля відбулись екуменічна панахида та громадське віче.

«Війна – це глибока рана на тілі кожної держави, шрами від якої ніколи не загояться та не забудуться нащадками. Ми завжди будемо пам’ятати героїчний подвиг наших співвітчизників, які мужньо протистояли нацистській та більшовицькій ідеологіям, – зазначив перший заступник військового прокурора Львівського гарнізону Тарас Кохалик і додав, що в День пам’яті та примирення ми вшановуємо не тільки світлу пам’ять загиблих воїнів, але й усіх, хто пізнав лихо – жертв воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності.  – Пам’ятаємо  і перемагаємо».

 

 

Крім того, у межах скорботних заходів відбулась акція «Вінок пам’яті», під час якої учасники вшанування прикрасили символічний терновий вінок червоними маками на знак вшанування жертв, які загинули на полі бою та в таборах.

 

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2704