Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2018

На Львівщині військовий прокурор Західного регіону України позапланово перевірив гауптвахту (ФОТО)

       

По всій Західній Україні тривають перевірки арештних місць у військовому середовищі – гауптвахт щодо забезпечення військовослужбовців матеріально-побутовими та медико-санітарними умовами їх тримання. Спеціальну комісію такої перевірки особисто очолив військовий прокурор Західного регіону України генерал-майор юстиції Олег Сенюк.

 

Зокрема, 22 травня 2018 року прокурор без попередження відвідав гауптвахту Західного територіального управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України, що знаходиться на території 184-го навчального центру в селі Старичі Яворівського району на Львівщині, та перевірив дотримання конституційних прав взятих під варту військовослужбовців.

Прокурор регіону Олег Сенюк поспілкувався із військовослужбовцями, до яких судом застосовано адміністративний арешт, щодо умов їх утримання, після чого роз’яснив вимоги чинного законодавства з питань, пов’язаних із відбуванням покарання.

Довідково: на території Західної України діють декілька гауптвахт та кімнат для тимчасово затриманих військовослужбовців – спеціальних приміщень, що обладнані в органах управління Військової служби правопорядку з метою виконання покарання для військовослужбовців, засуджених до арешту.

Військова прокуратура Західного регіону України та підпорядковані прокуратури гарнізонів здійснюють нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних із обмеженням особистої свободи громадян на гауптвахтах та кімнатах (камерах) для тимчасово затриманих військовослужбовців зональних відділів (відділень) ЗТУ ВСП у ЗС України щодо затриманих, взятих під варту та засуджених військовослужбовців за допомогою проведення регулярних перевірок, а також належного реагування на відомості про можливі порушення законодавства, що містяться у скаргах, зверненнях чи будь-яких інших джерелах.



Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2684