Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2018

Військова прокуратура Західного регіону України долучилась до обговорення питань взаємодії аудиторів із правоохоронними органами

              

6 червня 2018 року начальник слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України Наріман Сулейманов взяв участь в круглому столі, організованому Західним офісом Держаудитслужби України.

Участь у науковому заході також прийняли начальник Західного офісу Держаудитслужби Роман Кроляк та представники правоохоронних органів.

Актуальні питання взаємодії Західного офісу Держаудитслужби із правоохоронними органами об’єднали всіх присутніх у стінах Львівського національного університету ім. І. Франка.

«Події останніх років в Україні показали, що відсутність у військових прокурорів повноважень для проведення перевірок, зокрема, щодо законності використання бюджетних коштів на потреби Армії, призводить до чисельних матеріальних втрат і послаблення обороноздатності країни, – зазначив начальник слідчого управління прокуратури регіону Наріман Сулейманов і додав, що це наразі є нашою «Ахіллесовою п’ятою». – У державі, на теренах котрої триває війна, повинен бути контроль та нагляд, хоча б на особливий період, за розподіленням і витрачанням бюджетних коштів. До прикладу, на харчування захисників та озброєння».

 

Спершу, в межах заходу учасники обговорили проблемні питання, що виникають під час призначення, організації та проведення позапланових контрольних заходів, а також виділення спеціалістів для участі у перевірках за зверненнями правоохоронних органів. Розглянули сприяння правоохоронними органами при перешкоджанні у проведенні контрольних заходів та у виконанні обов’язків посадовими особами офісу і, звісно, реалізації матеріалів контрольних заходів з урахуванням ст. 216 КПК України. Зосередили увагу на взаємному інформуванні за переданими матеріалами контрольних заходів.

У ході круглого столу сторони визначили наступні конкретні напрями спільних зусиль, у тому числі, щодо організації проведення позапланових ревізій та залучення спеціалістів до перевірок, що проводяться правоохоронними органами.

Зустріч пройшла в атмосфері взаємоповаги, взаєморозуміння, а також жвавого обговорення визначених тем.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 3247