Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2018

Військова прокуратура Західного регіону України прийняла участь в обговоренні транскордонного співробітництва та спільного європейського простору

        

8 червня 2018 року заступник військового прокурора Західного регіону України полковник юстиції Михайло Балан взяв участь в IV Українсько-польському форумі «Транскордонне співробітництво та спільний європейський простір». Указаний захід є спільним проектом Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» та Інституту політичних наук Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Польща).

Участь у науковому форумі також прийняли виконувач обов’язків президента Парламентської асамблеї НАТО, колишня міністр оборони Литви Раса Юкнявічене, професор кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності НУ «Львівська політехніка», народний депутат України Оксана Юринець, професор гуманітарних наук, викладач Поліцейської академії в місті Щитно (Польща), полковник Даріуш Козеравскі.

Присутні обговорили проблеми політичного, економічного та соціокультурного вимірів транскордонного співробітництва, його ролі у розбудові спільного європейського простору.

«Північноатлантичний альянс – це не лише оборонна спілка, а й своєрідна перевірка на демократію, – зазначила Раса Юкнявічене і додала, що для країн претендентів на членство в організації пріоритетом, окрім військової потужності держави, повинно стати утвердження європейських та демократичних цінностей та інститутів. – Україна може розраховувати на нашу повну підтримку. Ми готові надати всіляку допомогу у процесі реалізації євроінтеграційних намірів України».

Крім того, учасники заходу не залишили поза увагою питання безпекового виміру транскордонного співробітництва у Європі.

Також, як підкреслив заступник військового прокурора регіону Михайло Балан, реалії сьогодення, а саме війна на Східних теренах держави, диктують нам необхідність пошуку нових засобів та механізмів, які б суттєво зміцнили та підвищили ефективне функціонування обороноздатної системи України.

Відбувся форум в атмосфері зацікавленості та конструктивного обговорення вищезазначених тем.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2116