Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2018

За фактом опору військовослужбовцям прикордонного наряду Чернівецького прикордонного загону під час виконання ними службових обов’язків по охороні державного кордону відкрито кримінальне провадження

        

У вівторок, 19 червня 2018 року, в межах смт. Красноїльськ Сторожинецького району Чернівецької області невідомі особи намагались блокувати рух прикордонному наряду Чернівецького прикордонного загону та здійснити груповий напад на працівників відділу прикордонної служби «Красноїльськ».

У результаті вказаних протиправних дій з боку нападників, після спроби прикордонників врегулювати ситуацію, охоронцям кордону довелось застосувати табельну зброю.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 342 та ч. 2 ст. 365 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків та перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Наразі проводиться комплекс слідчих та процесуальних дій для повного та всебічного установлення обставин події, з’ясування причетних осіб та надання правової оцінки їх діям.

За результатом аналізу зібраних належних та допустимих доказів буде прийняте законне процесуальне рішення у розумні строки.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сторожинецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Чернівецького гарнізону Західного регіону України.

Досудове розслідування триває.


Головна військова прокуратура

кількість переглядів: 2123