Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2018

Військова прокуратура Західного регіону України захищає інтереси оборонного відомства в боротьбі з нечесними підрядниками при будівництві житла для військових

                

Військовою прокуратурою Західного регіону України виявлені порушення щодо невиконання умов договорів генпідрядником, що призводить до незаконного заволодіння бюджетними коштами.

Установлено, що між Західним територіальним квартирно- експлуатаційним управлінням та комерційним підприємством укладено договори на виконання робіт із будівництва будівель казарм поліпшеного планування у м. Ужгороді.

На виконання умов даних договорів Західним територіальним КЕУ генпідряднику в якості попередньої оплати перераховано бюджетні кошти на загальну суму 2,7 млн грн.

Під час здійснення контролю та технічного нагляду за будівництвом встановлено, що генпідрядником пропущено всі строки виконання зобовязань, а роботи, передбачені договорами, виконано лише на суму 131 тис грн. Аналогічні порушення установлені при виконанні цим же підприємством договору підряду по будівництву казарми у м. Чернівці.

За даними фактами військовою прокуратурою Західного регіону України та військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону зареєстровано кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 та ч. 5 ст. 190 КК України. Досудове розслідування триває.

Окрім того, у Господарському суді м. Києва наразі розглядаються 4 справи за позовами заступника військового прокурора Західного регіону України, пред’явлені до цього ж підприємства в інтересах держави в особі Міноборони України та Західного КЕУ. Йдеться про стягнення невикористаних коштів з попередньої оплати та штрафних санкцій за договорами по будівництву казарм у містах Рівне, Ужгород та Чернівці на загальну суму 4,3 млн грн.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2381