Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

Військова прокуратура відстояла в суді визнання недійсним договору щодо забудови земельної ділянки 128 гірсько-штурмової бригади

                 

У листопаді 2016 року колишнім начальником Західного управління капітального будівництва Міністерства оборони України з перевищенням повноважень та з порушеннями вимог законодавства укладено договір з комерційною структурою про забудову земельної ділянки. Указана її площа, на якій дислокується 128 гірсько-штурмова бригада у м. Мукачево, становить понад 26 га.

Зокрема, видана вказаному посадовцю довіреність від Міністра оборони України не надавала йому право підписувати відповідний договір без погодження Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, якого він не отримав.

Крім цього, перед укладенням договору не проведено відповідного конкурсу, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України.

Поряд з цим, суб’єкт господарської діяльності, з яким укладено договір про будівництво житлового кварталу на землях оборони, створений всього лиш за кілька днів до його укладення та є невідомим на ринку будівництва. Це свідчить про намагання колишнього керівника Західного управління капітального будівництва спільно із комерційною організацією в незаконний спосіб відчужити з державної власності земельну ділянку оборонного відомства шляхом її забудови та подальшої реалізації квартир третім особам.

З метою усунення вказаних порушень законодавства, заступник військового прокурора Західного регіону України звернувся до суду з відповідним позовом про визнання зазначеного договору недійсним.

2 травня 2018 року господарським судом Львівської області ухвалено рішення, яким позов задоволено у повному обсязі та визнано недійсним договір про будівництво житлового комплексу.

10 грудня 2018 року постановою Західного апеляційного господарського суду вказане рішення суду першої інстанції залишено без змін, а апеляційну скаргу так званого забудовника – без задоволення.

Таким чином, завдяки послідовній, наполегливій та принциповій позиції прокуратури регіону забезпечено поновлення порушених інтересів держави в особі оборонного відомства.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2362