Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2019

Відповідь на публікацію щодо виправдання Борисова Ю.О.

              

Останнім часом у засобах масової інформації публікуються відомості з різкою критикою військових прокуратур щодо безпідставного, на думку авторів цих публікацій, притягнення працівника Львівської митниці ДФС Борисова Ю.О. до кримінальної відповідальності, якого у вересі 2018 року Галицьким районним судом м. Львова виправдано.

При цьому критична позиція повинна ґрунтуватись на досконалому знанні та ретельному аналізі усіх матеріалів кримінального провадження.

Слід зазначити, що вносились відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочиналось слідство стосовно Борисова Ю.О. за повідомленням оперативного підрозділу Національної поліції України після самостійного виявлення ознак злочину цим правоохоронним органом.

З метою перевірки цих відомостей призначались та проводились окремі негласні слідчі (розшукові) дії, за результатом яких встановлено факт причетності Борисова Ю.О. до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за інкримінованих обставин.

Також причетність Борисова Ю.О. до злочину доводилась сукупністю доказів, здобутих за результатом комплексу проведених слідчих дій, у тому числі обшуків, оглядів телефонних з’єднань між фігурантами провадження, а також показаннями свідків та слідчими експериментами, проведеними з ними.

Таким чином за результатами досудового розслідування здобуто достатньо доказів причетності Борисова Ю.О. до вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, у зв’язку з чим його притягнуто до кримінальної відповідальності, обвинувальний акт скеровано до суду.

Натомість, виправданню же Борисова Ю.О. послужила зміна ключовими свідками показань, що дало підстави суду критично оцінити всі зібрані в подальшому докази. При цьому скарги щодо порядку отримання доказів під час досудового розслідування від свідків не надходили, до слідчого судді дії сторони обвинувачення свідками не оскаржувались.

На цей час рішення Галицького районного суду м. Львова щодо виправдання Борисова Ю.О. законної сили не набрало, оскільки у жовтні 2018 року військовою прокуратурою оскаржено до Львівського апеляційного суду, триває апеляційний розгляд.

кількість переглядів: 2051