Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2019

Військова прокуратура відстояла в апеляції незаконність надання громадській організації в користування понад 10 тис га мисливських угідь в межах прикордонної смуги Львівської області

        

Військовою прокуратурою Західного регіону постійно проводиться робота щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин особливо щодо земель прикордонної смуги заходами представницького характеру.

Так, 12 червня 2019 року Північним апеляційним господарським судом завдяки принципової позиції прокуратури залишено без змін рішення господарського суду м. Києва від 8 серпня 2018 року, яким повністю задоволено позов прокуратури регіону до Львівської обласної ради, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства і громадської організації, щодо законності надання та використання 10 254 тисяч га мисливських угідь. Указані угіддя знаходяться в межах прикордонної смуги уздовж державного кордону України з республікою Польща на території Львівської області.

Указаним судовим рішенням визнано незаконним та скасовано рішення Львівської обласної ради від 9 жовтня 2012, а також визнано недійсним укладений на його підставі між Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та громадською організацією договір про умови ведення мисливського господарства на землях прикордонної смуги.

Суд підтримав законність позовних вимог прокуратури, визнавши, що вказане рішення облради та укладений на його підставі договір було прийнято всупереч положенням Земельного кодексу України, Законів України «Про Державну прикордонну службу України», «Про державний кордон України», «Про використання земель оборони» оскільки на землях оборони, у тому числі прикордонної смуги, заборонено здійснювати використання мисливських угідь.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2278