Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

На Львівщині військова прокуратура та поліція викрили «замовника» підпалу автомобіля військового комісара

             

Напередодні, 27 січня 2020 року в окремих ЗМІ з’явилися публікації щодо підпалу автомобіля «Mercedes-Benz 210», що належав військовому комісару Стрийського об’єднаного міського військового комісаріату Львівської області.

Зазначаємо, що правоохоронцями отримано інформацію про «замовлення» умисного знищення шляхом підпалу автомобіля військового комісара. Винагорода за вчинення злочину склала 1000 доларів США.

Окрім того, за отриманою інформацією, у плани «замовника» також входило підпал службового кабінету військового комісара та нанесення йому тілесних ушкоджень. Правопорушником виявився 57-річний експідлеглий, який обіймав посаду заступника військового комісара Стрийського ОМВК Львівської області.

Для надання «доказів виконаного завдання» 26 січня 2020 року проведено контроль за вчиненням злочину та проведено інсценування спалення автомобіля офіцера. Для підтвердження замовнику «виконання замовлення» у засоби масової інформації поширено відповідну інформацію та фото.

28 січня 2020 року близько 12.00 год. за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону, слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області спільно з оперативними співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР НП України, затримано «замовника» – громадянина України після передачі грошової винагороди у розмірі 800 доларів США за підпал автомобіля. Кошти виявлено та вилучено в повному обсязі в ході проведення огляду місця події, а також 200 доларів США, які підозрюваний передав, як аванс, 17 січня.

На даний час у межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 КК України тривають невідкладні слідчі дії. За результатами їх проведення будуть вирішені питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.


Пресслужба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1709