Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2020

Військова прокуратура відстояла у Верховному Суді покарання посадовцю однієї з виправних колоній Буковини за одержання хабара

        

За принципової позиції Офісу Генерального прокурора та військової прокуратури Західного регіону України Верховний Суд залишив без змін судове рішення апеляційної інстанції щодо засудження першого заступника однієї з виправних колоній Державної пенітенціарної служби Буковини за одержання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

У судах доведено, що вказаний полковник у вересні 2016 року, діючи умисно з корисливих мотивів, одержав 5 тис доларів США хабара за сприяння засудженому в умовно-достроковому звільненні.

Засуджений своєї вини не визнав. У касаційній скарзі захист вимагав ухвалу апеляційного суду скасувати та виправдати його підзахисного. Проте, заслухавши позицію прокурорів та врахувавши всю тяжкість злочину, Верховний Суд залишив призначене покарання без змін – 2 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 2 роки.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1409