Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

Офіцер Чернівецького прикордонного загону постане перед судом

            

За процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, у квітні 2020 року вказаний військовослужбовець, зловживаючи службовим становищем, здійснив замах на заволодіння 3000 пачок тютюнових виробів марки «CREDO» вартістю понад 127,5 тис грн, які були виявлені співслужбовцями на ділянці кордону та мали перейти у власність держави.

Підполковник не забезпечив прибуття до місця виявлення контрабанди цигарок адміністративно-оперативної групи, їх належне транспортування та зберігання, а також подальше доставлення та передавання органам фіскальної служби. Окрім того, наказав підлеглому нікому не доповідати про знахідку, а заховати її у себе і опісля збути третім особам за 1800 доларів США. Частину з отриманих коштів він забрав собі, а іншу – надав підлеглому за «сприяння» в реалізації злочинного умислу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області та відділ внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону Держприкордонслужби України.




Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1614