Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

За пособництво контрабанді до Словаччини незаконно виготовлених цигарок та надання неправомірної вигоди прикордонник опинився на лаві підсудних

              

За процесуального керівництва військової прокуратури Ужгородського гарнізону до суду скеровано обвинувальний акт відносно старшого офіцера відділу прикордонного контролю штабу Чопського прикордонного загону за фактами пособництва незаконному транспортуванню з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підполковник, діючи у змові з місцевим жителем, надав начальнику одного з відділень інспекторів прикордонної служби Чопського прикордонного загону неправомірну вигоду – 4000 доларів США за інформацію про місця розташування прикордонних нарядів. Отримані дані він планував використовувати для незаконного переміщення тютюнових виробів через державний кордон України до Словаччини.

Окрім того, прикордонник, виконуючи роль пособника, надавав поради та вказівки згаданому містянину, з метою усунення перешкод подальшому здійсненню протиправної діяльності – переміщенню за кордон незаконно виготовлених цигарок.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій
та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1416