Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2022

Харків'янина, який на Закарпатті переправляв призовників за кордон, взяли під варту з можливістю внесення застави

 

 

Під процесуальним керівництвом Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, слідчими Головного управління Нацполіції у Закарпатській області та оперативниками Департаменту військової контррозвідки  Служби безпеки України у п’ятницю, 6 травня 2022 року, поблизу комплексу «Трембіта» у Хустському районі Закарпаття «на гарячому» викрито 35-річного уродженця Харкова, який, за версією слідства, організував схему незаконного перетину осіб призовного віку через державний кордон України.

За такі «послуги» чоловік вимагав 15 тис євро, натомість – надавав поради щодо маршруту, часу та способу перетину кордону поза пунктом пропуску.

Так, після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 14 тис доларів США зловмисника затримано у порядку ст.208 КПК України. Його дії кваліфіковано за ч.3 ст.332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).  

На цей час правопорушнику повідомлено про підозру та в неділю, 8 травня, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення понад 990 тис грн застави. 

Крім цього, задокументовано та викрито ще трьох осіб ймовірно причетних до кримінального правопорушення. Наразі спецпрокурори вирішують питання щодо надання правової оцінки діям останніх.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій

та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 1343