Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2022

На Львівщині затримали керівника військового лісництва, який незаконно торгував деревиною

 

 

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону у порядку ст.208 КПК України затримано особу за фактом вимагання та одержання 17 тис грн неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, директор військового лісництва на Львівщині налагодив схему отримання грошової винагороди за надання можливості приватній особі безперешкодно закуповувати деревину поза межами аукціонних торгів.

Встановлено, що закупівля природних товарів здійснювалась за заниженими цінами, без відповідних дозвільних документів та офіційної проплати, а сама лісопродукція використовувалась покупцем на власні потреби.  

Так, у вівторок, 7 червня, посадовець отримав 9,5 тис грн, а напередодні – ще 7,5 тис, які він поклав до власної кишені.

Наразі правоохоронці вирішують питання про повідомлення вказаній особі про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

За вчинене останньому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням обіймати певні посади та займатись певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Спільна робота із слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області та оперативниками УСР у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. 

Відділ з питань інформаційної політики 

Спеціалізованої прокуратури у військовій

та оборонній сфері Західного регіону

кількість переглядів: 2209