Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2023

Військовому, який продавав наркотики та психотропи, повідомили про підозру на Закарпатті

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру військовослужбовцю за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту психотропних та наркотичних речовин (ч.2 ст.307 КК України).

За даними слідства, 36-річний солдат торгував «метамфетаміном» та «канабісом», який розповсюджував серед місцевого населення Ужгородського району. Товар підозрюваний передавав із рук у руки у салоні власного авто, решту зберігав при собі.

Встановлено, що за пів грама психостимулятора та 0,1 грама психотропної речовини він брав понад 3 тисячі гривень. Під контролем правоохоронців задокументовано два таких факти. Військового затримано у порядку ст.208 КПК України.  

Крім цього, у ході санкціонованих обшуків виявлено ще 0,35 грама особливо небезпечної речовини. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

На цей час вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення понад 107 тисяч гривень застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області та Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба

кількість переглядів: 817