Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2023

6000 доларів США за незаконний виїзд до Словаччини – на Закарпатті затримали організатора

 

 

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру уродженцю Ужгорода за фактом організації незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, 21-річний закарпатець за 6000 доларів США грошової винагороди обіцяв двом громадянам України, які підлягають мобілізації,  організувати їхнє переправлення через держкордон поза межами пунктів пропуску.  

Викрили вказану особу неподалік кордону зі Словаччиною, куди він привіз своїх «клієнтів», щоб вказати напрямок руху.  

Затримали підозрюваного в порядку ст.208 КПК України – після отримання раніше обумовленої суми коштів.

На цей час спецпрокурори вирішують питання про обрання йому міри запобіжного заходу, а також встановлюють причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Міграційної поліції Закарпаття та Головного оперативно-розшукового відділу 94 прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Пресслужба 

кількість переглядів: 776