Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2017

На Львівщині затримано митника-хабародавця на спробі підкупу військового прокурора Львівського гарнізону (ФОТО)

      

17 березня 2017 року слідчим відділом військової прокуратури Західного регіону України спільно із співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції України у Львівській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт надання неправомірної вигоди заступником начальника Львівської митниці Державної фіскальної служби України, який цим же намагався підкупити військового прокурора Львівського гарнізону.

Грошові кошти в розмірі 40 тис дол США призначалися за непритягнення митника до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження, що розслідується прокуратурою гарнізону стосовно керівництва Львівської митниці. Окрім того, митник обіцяв надавати щомісячно 10 тис дол США за неперешкоджання в здійсненні його протиправної діяльності.

Прокурор, будучи людиною принциповою та професійною, одразу ж звернувся з відповідним рапортом до керівництва військової прокуратури Західного регіону України.

Саме під час передачі прокурору гарнізону неправомірної вигоди було затримано вищевказаного посадовця. Хабар виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення огляду місця події.

Хабародавця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішуються питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 3283