Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2018

На Львівщині військова прокуратура попередила незаконне вилучення у Міноборони земельних ділянок вартістю понад 187 млн грн

       

Військова прокуратура Львівського гарнізону попередила спроби незаконного вилучення з відання Міністерства оборони України земельних ділянок загальною площею 11 га та вартістю понад 187 млн грн.

Зокрема, з метою недопущення відчуження земель оборони, забезпечення та захисту інтересів держави у вказаному питанні військовою прокуратурою Львівського гарнізону ініційовано позов до Львівського заводу збірних конструкцій щодо зобов’язання останнього оформити належним чином та зареєструвати права на використовувані ним земельні ділянки.

Рішенням господарського суду Львівської області від 19 лютого 2018 року позовні вимоги прокурора гарнізону задоволено.

Установлено, що ще з радянських часів у м. Львові функціонує Львівський завод збірних конструкцій, який веде господарську діяльність на території кількох військових містечок. Загальна площа вказаних земельних ділянок становить 11 га і тривалий час їх не оформляли відповідно до вимог чинного законодавства. Відомості про них відсутні у Публічній кадастровій карті України та у реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Як наслідок такого стану справ, непоодинокими стали випадки спроб сторонніх приватних осіб та фірм отримати в оренду і у власність ринково привабливі землі оборони, що розташовані по вул. Городоцькій та вул. Шевченка у м. Львові.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2151