Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2018

Військовою прокуратурою на отриманні 1200 доларів США хабара викрито прикордонника з Волині і його спільника

   

Упродовж травня 2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Луцького гарнізону Західного регіону України слідчими Управління Служби безпеки України в Волинській області та за оперативної підтримки співробітників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Волинській області задокументовано неодноразові факти вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу інспекторів прикордонної служби ВПС «Піща» Луцького прикордонного загону Держприкордонслужби України.

Хабар у розмірі 1200 доларів США, одержаний за попередньою змовою з громадянином, призначався за сприяння у незаконному переміщенні через державний кордон України 120 ящиків (60 тис пачок) тютюнових виробів.

22 травня 2018 року, під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 700 доларів США, обох правопорушників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Кошти виявлено та вилучено в повному обсязі.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також обшуки за місцем проживання фігурантів справи з метою відшукання іншої частини неправомірної вигоди.

Вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення капітана від займаної посади.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 1896