Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

Підполковника служби цивільного захисту викрито на 2 тис доларів США хабара

     

Упродовж січня-травня 2018 року військовою прокуратурою Хмельницького гарнізону задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди начальником одного з районних секторів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій області.

Хабар у розмірі 2 тис доларів США призначався за сприяння у працевлаштуванні громадянина на посаду пожежника.

23 травня 2018 року під час одержання частини неправомірної вигоди – 1000 доларів США підполковника служби цивільного захисту затримано. Кошти виявлені та вилучені в повному обсязі під час проведення обшуку службового кабінету фігуранта справи.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення офіцеру про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Спецоперація з викриття вказаної особи проводилася спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції України у Хмельницькій області за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області ДЗЕ НП України та Хмельницького Управління ДВБ НП України, а також за сприяння сектору запобігання корупції Головного управління ДСНС у Хмельницькій області.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2416