Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2018

Військова прокуратура Західного регіону України долучилась до святкування Дня Державного Прапора України (ФОТО)

       

23 серпня 2018 року Львівщина урочисто відзначила День Державного Прапора України. Участь у святковій церемонії взяв т.в.о. військового прокурора Західного регіону України Михайло Балан разом із керівниками області та міста, військовими, діячами науки та культури, представниками міжнародних, громадських, релігійних організацій та громадськістю.

Право розпочати патріотичне святкування біля будівлі Львівської обласної державної адміністрації з церемонії підняття Державного стягу України доручили Христині Пограничній – чемпіонці Європи з художньої гімнастики, Романові Фараду – учню 11 класу, одному із кращих ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та Мирославі Федоровій – доньці бійця 24-го батальйону територіальної оборони АЙДАР, який помер 26 серпня 2014 року від тяжкого поранення, отриманого під час збройної сутички на Луганщині.

Опісля курсанти роти почесної варти військовослужбовців Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, роти 80-ої окремої десантно-штурмової бригади та роти Західного оперативно-територіального об'єднання Національної Гвардії України пройшли урочистим маршем, а вихованці центру науково-технічної творчості подарували військовослужбовцям листівки та браслети-обереги. Також військовий оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виступив із концертом-дефіле.

«Не один десяток років українці гордо несуть та бережуть державний стяг України, як символ незалежності та перемоги. З ним у руках під синьо-жовтими кольорами наші воїни дають мужню та гідну відсіч російському агресору. Вклоняємося перед мужністю наших захисників», – зазначив т.в.о. військового прокурора регіону Михайло Балан.

У межах заходу опівдні також відбулося урочисте віче на Личаківському кладовищі біля меморіалу УГА, а згодом – покладання квітів, запалення лампадок до могил загиблих в АТО та проведення панахиди за загиблими Героями на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища.

Окрім того, присутні поклали квіти та запалили лампадки на могилах Героїв, що загинули під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького, полковника А. Соколенка та борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2490