Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2018

Військову присягу на вірність українському народові в Національній Академії сухопутних військ склали майбутні українські офіцери (ФОТО)

                

У суботу, 1 вересня 2018 року, в Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного близько 500 курсантів-першокурсників в урочистій атмосфері склали Військову присягу на вірність українському народові.

Участь у святі взяв заступник військового прокурора Західного регіону України полковник юстиції Сергій Коцюба з керівниками області та міста, силових відомств, громадськості та духовенства, ректорами вищих навчальних закладів м. Львова, а також делегаціями Збройних Сил «Обєднаної багатонаціональної групи – Україна» (Joint Multinational Training Group – Ukraine (JMTG-U)), зокрема, США, Канади, Республіки Польща та ін.

Після складання першокурсниками Присяги Голова Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ, настоятель Гарнізонного храму святих Петра і Павла о. Стапан Сус благословив та окропив їх свяченою водою.

Варто зазначити, що цьогоріч до передового військового вишу вступили близько 80 учасників АТО та ООС, двоє з яких відзначені державними нагородами – молодші сержанти Дмитро Чернишенко та Людмила Сюзєва.

Навчатимуться першокурсники на трьох факультетах й інституті МПЗ за 10 спеціальностями. Зокрема, з них готуватимуть офіцерів для механізованих та танкових військ, командирів артилерійських і ракетних підрозділів, фахівців артилерійської розвідки, офіцерів-вихователів, культурологів, військових диригентів, офіцерів тактичної ланки для інженерних військ ЗСУ та інших військових формувань України.

На завершення, після проходження урочистим маршем, особовий склад Національної академії виконав пісенно-стройову композицію.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2954