Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2018

Військовою прокуратурою Західного регіону України проведено навчально-методичні семінари

            

27 вересня 2018 року в актовому залі військової прокуратури Західного регіону України проведено ряд навчально-методичних семінарів з актуальних питань прокурорської діяльності.

Зокрема, начальник відділу організації представництва інтересів держави в судах та при виконанні судових рішень прокуратури регіону Василь Майорчак на обговоренні з учасниками заходу підняв важливі питання щодо представництва прокурором інтересів держави в суді та при виконанні судових рішень. Говорили про проблемні питання, що виникають під час застосування прокурором представницьких повноважень, відповідно до нових редакцій процесуальних кодексів, що набрали чинності з 15 грудня 2017 року.

Загалом офіцери проаналізували представництво прокурором інтересів держави в суді з урахуванням правових позицій Верховного Суду. Проблемні питання представництва прокурором інтересів держави в суді, шляхи їх вирішення. Розглянули заходи забезпечення позову в господарському, адміністративному та цивільному процесах, зустрічне забезпечення, а також проблемні питання щодо забезпечення позову та зустрічного забезпечення, які виникають під час представництва прокурором інтересів держави, шляхи їх вирішення.

Не оминули увагою не менш важливі аспекти особливостей апеляційного та касаційного оскарження судових рішень та процесуальних ухвал, відповідно до нових редакцій процесуальних кодексів. Акцентували увагу на особливостях оскарження прокурором рішень, дій та бездіяльності державних виконавців відповідно Закону України «Про виконавче провадження, а також нових редакцій процесуальних кодексів». Розкрито проблемні питання, що виникають у ході реалізації вказаного права.

Окрім того, на другому семінарі начальник відділу організації участі прокурорів у суді та нагляду за виконанням судових рішень у кримінальному провадженні Вікторія Кондрашова зосередила увагу на підготовці до участі прокурора у судовому провадженні в суді першої інстанції, підтриманні публічного обвинувачення та складання промови прокурора.

Участь у навчальному семінарі прийняли працівники апарату, заступники військових прокурорів гарнізонів та прокурорські працівники з даних напрямків роботи.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2189