Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2018

На Рівненщині бійцю повідомлено про підозру у незаконному придбанні, носінні та зберіганні ручної гранати

                 

За процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою 30-річного військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин Рівненщини у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Установлено, що вказаний військовослужбовець, зумисне незаконно придбав наступальну осколкову ручну гранату РГД-5 і вночі 27 вересня 2018 року на вул. Коперника у м. Рівне, демонструючи її, погрожував оточуючим. Після роззброєння бійця близько 5-ї год. працівники правоохоронних органів вилучили боєприпас та затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 КК України здійснює Рівненський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура гарнізону.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2673