Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2018

За процесуального керівництва військової прокуратури двох інспекторів Чернівецького прикордонного загону затримано на 1200 доларів США хабара (ФОТО)

           

29 жовтня 2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону слідчими СУ ГУНП у Чернівецькій області за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками ВБКОЗ УСБУ у Чернівецькій області та відділом внутрішньої безпеки по Чернівецькому прикордонному загону задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди інспекторами прикордонної служби відділу прикордонної служби «Вашківці» ВПС «Сокиряни» Чернівецького прикордонного загону.

Установлено, що сержант та молодший сержант вимагали грошові кошти у сумі 1200 доларів США за сприяння громадянину у переміщенні через кордон поза прикордонним контролем 16 пакунків з електротоварами до Республіки Молдова.

Під час отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 900 доларів США військовослужбовців затримано у порядку ст. 208 КПК України. Також неправомірна вигода видана останніми добровільно під час затримання у повному обсязі.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, за результатами яких їм буде повідомлено про підозру. Крім того, вирішуються питання щодо застосування до них запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.



Прес-слжуба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2459