Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

Двох інспекторів Чернівецького прикордонного загону взято під варту

            

За клопотанням військової прокуратури Чернівецького гарнізону двом інспекторам прикордонної служби відділу прикордонної служби «Вашківці» ВПС «Сокиряни» Чернівецького прикордонного загону обрано міри запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суд визначив можливість внесення застави по 92 тис грн кожному. Відповідне рішення ухвалив 31 жовтня 2018 року Шевченківський районний суд м. Чернівці, а також відсторонив їх від займаних посад.

Нагадаємо, що 29 жовтня 2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону слідчими СУ ГУНП у Чернівецькій області за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками ВБКОЗ УСБУ у Чернівецькій області та відділом внутрішньої безпеки по Чернівецькому прикордонному загону задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди вказаними військовослужбовцями.

Установлено, що сержант та молодший сержант вимагали грошові кошти у сумі 1200 доларів США за сприяння громадянину у переміщенні через кордон поза прикордонним контролем 16 пакунків з електротоварами до Республіки Молдова.

Під час отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 900 доларів США військовослужбовців затримано, а неправомірна вигода видана ними добровільно під час затримання у повному обсязі.


Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2257