Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2018

Суд взяв під варту працівників патрульної поліції Буковини

          

За клопотанням військової прокуратури Чернівецького гарнізону інспекторам Управління патрульної поліції в Чернівецькій області обрано міри запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суд визначив можливість внесення застави по 55 тис грн кожному. Відповідне рішення ухвалив 1 листопада 2018 року Шевченківський районний суд м. Чернівці.

Нагадаємо, що 30 жовтня 2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону слідчими СВ Управління СБ України у Чернівецькій області за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками ВБКОЗ УСБУ у Чернівецькій області, Управлінням ПП в Чернівецькій області та Управлінням ВБ в Чернівецькій області ДВБ НП України задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди вказаними поліціантами.

Хабар у розмірі 600 доларів США призначався за сприяння громадянину у безперешкодному переміщенні територією прикордонного контрольованого району у зоні їх відповідальності підакцизних товарів - спирту.

Після отримання чергової частини неправомірної вигоди - 400 доларів США кошти виявлено та вилучено у повному обсязі в службовому автомобілі співробітників поліції.

Окрім того, вирішуються питання щодо відсторонення сержанта та лейтенанта поліції від займаних посад і арешту їхнього майна.

Прес-служба військової прокуратури
Західного регіону України

кількість переглядів: 2091